Необходими продукти:
6 яйца
30 г пармезан
1/2 ч.л. черен пипер
щипка сол
1 ч.л. масло
1/2 ч.ч. печен праз на едро
1/2 ч.ч. шунка на ситно
1 с.л. магданоз
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата, пармезана, черния пипер и солта с вилица. Разтопете маслото в тефлонов тиган. Добавете праза и шунката и сотирайте 3 мин.
2. Изсипете яйчената смес и разбъркайте. Гответе 5 мин. Поръсете с магданоза.
3. Затоплете предварително грила и сложете фритата за 4 мин да се опече. Отгоре украсете с домати по желание.
Яйцата са чудесни за очите. Едно на ден може да ни предпази от макуларна дегенерация и да намали риска от развитие на перде заради наличието си на лутеин и зеаксантин. В яйцето има 6 г висококачествен протеин и 9 основни аминокиселини.
За още вкусни предложения, практични съвети и интервюта със специалисти по здравословно хранене харесайте фейсбук страницата ни "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар