Напишете дума/думи за търсене

Печена фритата с нахут и розмарин

Необходими продукти:

2 стръка розмарин

1 скилидка чесън на ситно

400 г изцеден нахут от консерва

4 яйца

100 г настърган пармезан или друг твърд кашкавал

20 г олио

Начин на приготвяне:

1. Затоплете предварително грила.

2. Затоплете олиото и сложете розмарина и чесъна за около 30 секунди в тигана. Добавете нахута и гответе още 30 секунди.

3. Разбъркайте леко яйцето с пармезана. Овкусете със сол и черен пипер.

4. Прибавете яйчената смес към останалите продукти и бъркайте, докато се получи полутвърда маса. Сложете фритатата в грила за около 2 мин.

Ако искате фритата да стане по-пикантна, добавете малко чили сос, когато овкусявате със солта и черния пипер.

Нахутът е богат на фибри и протеини, които имат нисък гликемичен индекс. Тази мощна комбинация ни предпазва от трупането на излишни килограми. Намалява нивата на лошия холестерол и в него не се съдържа глутен.

за още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X