Необходими продукти:
6 яйца
1 с.л. масло
шепа спанак
2 малки моркова
80 г сирене
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата добре, добавете сол и пипер според предпочитанията си и разбъркайте.
2. Измийте спанака и го нарежете на ситно. Сложете го с маслото и малко вода да се задуши в съд на котлона. През това време в малка тенджера сварете морковите до омекване.
3. Загрейте фурната на 200°С. Пригответе неголям плитък съд за печене. Изцедете при нужда задушения спанак, пасирайте го и го смесете с 1/3 от разбитите яйца в отделен съд. В друг съд намачкайте морковите и добавете към тях също 1/3 от яйцата. Натрошете сиренето и го смесете с останалите яйца.
4. Разположете решетката на фурната на средно ниво. Излейте спаначената смес в съда за печене и го сложете във фурната. Щом фритатата започне да се стяга, извадете я и добавете яйцата със сиренето. Върнете съда обратно във фурната. Щом вторият пласт започне да се стяга, залейте го с морковената смес. Продължете печенето до готовност.
Фритатата може да поднесете с кисело мляко или със свежа салата. Зеленият слой може да постигнете и като смесите пасиран грах или броколи с яйцата вместо със спанак.
Източник: сп. "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар