богато на селен
лесно
4 порции
30 мин
За 1 порция:
212 ккал
мазнини 6,2 г
холестерол 73 мг
въглехидрати 8 г
протеини 31,4г
фибри 1,8 г
необходими продукти:
2 с.л. брашно
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
350 г пилешки гърди
2 ч.л. зехтин
1 1/2 ч.ч. пилешки бульон
1 скилидка чесън
2 ч.ч. броколи
2 ч.л. настъргана лимонова кора
2 ч.л. нарязан магданоз
1 с.л. лимонов сок
начин на приготвяне:
1 Сложете в чиния 1 1/2 с.л. брашно, 1/4 ч.л. сол и пипера. Нарежете пилешките гърди на парчета и ги оваляйте добре.
2 Загрейте зехтина в тиган с незалепващо покритие на котлона. Сложете месото и го обръщайте, така че да се зачерви от всички страни за около 5 мин. Прехвърлете гърдите в чиния.
3 Сложете 1 ч.ч. бульон и намачкания чесън в тигана. Щом заври, добавете накъсаното броколи. Покрийте го с капак и го оставете 1 мин да се задуши.
4 В отделна купа сложете останалия бульон, 1/2 с.л. брашно и 1/4 ч.л. сол и залейте броколито. Оставете го на огъня докато броколито омекне и сосът леко се редуцира. Добавете пилешкото и лимоновата кора. Разбъркайте и свалете предястието от огъня. Поръсете го с нарязания магданоз и лимоновия сок.
Сервирайте предястието със соса, поднесете го със запечена филийка хляб.
За още вкусни предложения харесайте страницата ни "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар