богато на селен
лесно
4 порции
40 мин
за 1 порция
293 ккал
мазнини 9,6 г
холестерол 177 мг
въглехидрати 37,6 г
фибри 5,5 г
протеини 14,7 г
необходими продукти:
100 г прошуто на резени
1 с.л. зехтин
2 пакета микс от зелени салати
2 с.л. балсамико
4 забулени яйца
1 с.л. кафява захар
4 стръка пресен лук на ситно
начин на приготвяне:
1 Загрейте фурната на 200°C. Застелете скарата на печката с алуминиево фолио и печете прошутото 7 мин, или докато хване коричка.
2 Загрейте зехтина на средна температура. Сложете лука за 5 мин, прибавете оцета и кафявата захар. Оставете да къкри 2 мин, или докато захарта се карамелизира. Бъркайте често.
3 Смесете микса от салати с прошутото. Сложете по едно яйце във всяка порция и поръсете с допълнително количество пресен лук.
За още вкусни рецепти търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар