Бонбони
необходими продукти:
100 г фурми без костилки
100 г сушени смокини
100 г стафиди
200 г ядки по избор (бадеми, орехи, лешници)
100 г кокосови стърготини
ванилия
ром
начин на приготвяне:
1 Накиснете сушените плодове за половин час, след което ги отцедете добре от водата.
2 Смелете ядките и добавете към тях плодовете и подправките. Пасирайте всичко заедно.
3 Ще получите лепкаво тесто, от което оформете топчета.
4 Оваляйте бонбоните в кокосови стърготини и по желание в още счукани ядки.
Суфле без захар
необходими продукти:
200 г черен шоколад
125 г масло
3 с.л. царевично брашно
4 с.л. брашно
60 мл прясно мляко
30 г стевия
4 яйца
начин на приготвяне:
1 Разтопете шоколада и маслото на водна баня.
2 Смесете разбитите яйца със стевията. Добавете брашното и разбъркайте добре.
3 На тънка струйка изсипете и затопленото мляко, докато стане гладка хомогенна смес.
4 Добавете и шоколада с маслото.
5 Намажете съдчетата с мазнина (масло, най-добре кокосово) и разпределете в тях сместа.
6 Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса в продължение на 12-15 мин.
Крем с авокадо и какао
необходими продукти:
1 авокадо
2 банана
1 с.л. натурално какао
2 белтъка
плодове и мента за украса
начин на приготвяне:
1 Пасирайте добре узрялото авокадо заедно с бананите и добавете какаото.
2 Разбийте белтъците на сняг и внимателно ги смесете с останалото.
3 Разпределете в купички, украсете с плодове по избор и със стръкче мента и оставете в хладилника за поне половин час.
Плодов тарт
необходими продукти:
125 г меко масло
100 г захар
1 яйце
250 г брашно
щипка сол
1 кофичка сметана
1 ванилия
кората на един лимон
2 с.л. стевия
пресни или замразени плодове по избор (най-добре горски плодове)
начин на приготвяне:
1 Смесете до хомогенност маслото, захарта и яйцето.
2 Добавете брашното и солта. Бъркайте, докато стане меко тесто. Увийте го във фолио и го оставете в хладилника за 20-30 мин.
3 Разточете охладеното тесто върху леко набрашнена повърхност и го поставете във форма, като си оставите тесто за борд отстрани.
4 Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 мин. За да не се надигне при печене, може да го покриете с фолио и да го печете с някаква тежест.
5 Разбъркайте сметаната, ванилията, кората от лимона и стевията и ги охладете добре, докато се приготвя блатът.
6 Когато и блатът изстине, покрийте го със сметаната и украсете щедро с плодовете.
Ако искате този плодов тарт да е още по-безвреден за тънката ви талия, запечете блата заедно с тънко нарязани ябълки, за да си спестите сметаната.
Коментари (0)
Вашият коментар