Необходими продукти:
60 г брашно
120 г захар
щипка сол
кората на два лимона
2 яйца
150 мл мляко
50 мл лимонов сок
сметана за гарниране по желание
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180°С.
2. Пресейте брашното, захарта и солта в купа. Добавете настърганата на ситно лимонова кора.
3. Разделете белтъците от жълтъците на яйцата. Разбийте жълтъците с млякото и лимоновия сок и ги добавете към брашното.
4. Отделно разбийте белтъците на сняг и ги смесете внимателно към останалите съставки.
5. Разпределете сместа в огнеупорни купички и ги поставете в тава, на дъното на която сте сипали гореща вода. Печете 15-20 мин, или до готовност.
Гарнирайте по желание пудинга с бита сметана или поръсете с пудра захар, преди да го поднесете.
Източник: сп. "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар