необходими продукти:
500 г говежди котлети
1/4 ч.л. морска сол
2 ч.л. олио
2 с.л. каперси
1/4 ч.ч. бяло вино
2 с.л. лимонов сок
3 с.л. масло
4 ч.ч. рукола
200 г гъби
200 г картофи
начин на приготвяне:
1 Загрейте олиото на средно висока температура и добавете осоленото месо в него за 4 мин, като по средата на времето обърнете котлетите. Махнете от огъня.
2 Сложете каперсите за 30 сек. След това изсипете виното. Гответе, докато се изпари половината от него. Това отнема около 2 мин.
3 Прибавете лимоновия сок и разбъркайте. Към сместа прибавете маслото и леко разбийте, за да се получи сос. Ако се налага, сложете малко сол.
4 Сварете картофите и сотирайте гъбите.
4 Върнете котлетите на огъня, за да се смесят със соса. Разделете руколата между 4 чинии, а отгоре сложете месото. Поръсете със соса и гарнирайте с картофите и гъбите.
Руколата съдържа добри нива на витамин С, който е мощен антиоксидант. Храните, богати на този витамин, предпазват тялото от скорбут, развиват устойчивост към инфекциозни агенти, подобряват имунитета и се борят срещу свободните радикали в организма.
За още неустоими рецепти и съвети за бързо и здравословно готвене търсете новия брой на сп. "Рецепти за здраве".
Коментари (0)
Вашият коментар