необходими продукти:
2 с.л. лимонов сок
1 с.л. зехтин
2 смлени скилидки чесън
1 1/2 ч.л. смлян кимион
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. лют червен пипер
3/4 ч.л. сол
3 ч.ч. моркови на тънко
600 г свинско месо (4 пържоли)
2 ч.л. чили сос
1 с.л. магданоз или кориандър за гарниране
200 г бейби спанак
начин на приготвяне:
1 Загрейте предварително скарата на средна температура. Изсипете лимоновия сок, зехтина, чесъна, кимиона, канелата, лютия червен пипер и 1/2 ч.л. сол в огнеупорен съд. Добавете морковите и разбъркайте. Сложете продуктите на водна баня за 3 мин, или докато морковите леко омекнат.
2 Намажете двете страни на пържолите с чили соса и овкусете с 1/4 ч.л. сол. Запечете месото от всяка страна по 3 мин. Сервирайте с пикантните моркови, гарнирани с магданоз и кориандър. Отстрани сложете бланширания бейби спанак.
Канелата регулира кръвната захар, което я прави много подходяща подправка за диабетици и хипогликемици. Това е чудесна новина и за хората, които искат да стабилизират нивата на енергията и настроенията си. Освен това намалява лошия холестерол в организма.
Търсете сп. "Рецепти за здраве", за да имате винаги подръка многообразие от вкусни и здравословни рецепти, както и съвети за готвене и хранене от нашите кулинари и здравни специалисти.
Коментари (0)
Вашият коментар