Напишете дума/думи за търсене

Пикантно свинско с пюре от моркови

необходими продукти:

2 с.л. немлян кимион

1/2 ч.л. червен пипер

1 смляна скилидка чесън

3 см настърган джинджифил

4 x 150 г свински гърди

500 г моркови

зехтин

сол

масло

начин на приготвяне:

1. Сложете кимиона в тефлонов тиган на средна температура и ги оставете леко да се препекат, за да пуснат аромата си. Това отнема около 4 мин.

2. Поставете кимиона, червения пипер и джинджифила в блендера. Изключете го, когато стане на прах.

3. Смесете кимионовата смес с чесъна, добавете малко сол и намажете месото. Оставете го за 2 часа в хладилника. Извадете го 30 мин, преди да го сложите в предварително загрята фурна на 200°C. Преди това го поръсете със зехтин. Печете 20 мин, като на половината на времето, го обърнете.

4. Междувременно сварете морковите. Пюрирайте, като добавите 1 с.л. масло. Сервирайте като гарнитура.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X