необходими продукти:
2 с.л. немлян кимион
1/2 ч.л. червен пипер
1 смляна скилидка чесън
3 см настърган джинджифил
4 x 150 г свински гърди
500 г моркови
зехтин
сол
масло
начин на приготвяне:
1. Сложете кимиона в тефлонов тиган на средна температура и ги оставете леко да се препекат, за да пуснат аромата си. Това отнема около 4 мин.
2. Поставете кимиона, червения пипер и джинджифила в блендера. Изключете го, когато стане на прах.
3. Смесете кимионовата смес с чесъна, добавете малко сол и намажете месото. Оставете го за 2 часа в хладилника. Извадете го 30 мин, преди да го сложите в предварително загрята фурна на 200°C. Преди това го поръсете със зехтин. Печете 20 мин, като на половината на времето, го обърнете.
4. Междувременно сварете морковите. Пюрирайте, като добавите 1 с.л. масло. Сервирайте като гарнитура.
За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар