необходими продукти:
1 1/2 ч.ч. мляко
2 1/2 ч.л. желатин
1 1/2 ч.ч. сметана
1/2 ч.ч захар
1 ванилия
карамелен сос
начин на приготвяне:
1. Сложете желатина в 1/2 ч.ч. мляко да набъбне за 5 минути. В отделен съд смесете останалото мляко, сметаната, захарта и ванилията. Загрейте сместа на котлона, колкото да се разтопи захарта, не й позволявайте да завира. Добавете желатина и разбъркайте добре.
2. Разпределете получения крем в 6 купички и ги сложете в хладилника да се стегнат за няколко часа.
3. Поднесете панакотата с плодове според предпочитанията ви и поръсена с карамелен сос.
Може да приготвите домашен карамелен сос като сложите 1 ч.ч. кафява захар на котлона с няколко капки вода да се разтопи и карамелизира. Добавете 50 г масло на кубчета и бавно 1/4 ч.ч. сметана. Разбъркайте внимателно, като се пазите от пръските. Поръсете с щипка сол и прибавете 1 ванилия по желание.
За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар