Необходими продукти:
2 с.л. олио
2 яйца
2 с.л. къри паста
800 г сварен ориз
300 г обелени скариди
175 г зелен грах на ситно
сок от 1 лимон + допълнителни резени за украса
1 с.л. сос за риба
краставица на ивици, люта чушка на ситно и листа от кориандър за гарнитура
Начин на приготвяне:
1. Загрейте олиото на средна температура. Разбийте яйцата и ги изсипете върху цялото дъно на тигана, така че да се получи тънък слой. Гответе 2 мин. Обърнете омлета върху дъска за рязане, направете руло, което нарежете на ивици.
2. Разбъркайте къри пастата с 1 с.л. топла вода, след което изсипете върху ориза и бъркайте, докато ароматът се смеси.
3. Прибавете скаридите. Добавете лимоновия сок и соса за риба. Отгоре сложете яйцата.
4. Сервирайте с краставица, люта чушка и кориандър по желание.
Омега-3 мастните киселини в скаридите са добри за сърцето. Предпазват и от проблеми, свързани с кръвообращението. Намаляват нивото на триглицеридите. Скаридите съдържат и селен, който възпрепятства развитието на ракови клетки.
За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар