необходими продукти:
200 г фурми
1/4 ч.ч. бренди
4 големи кроасана без пълнеж
1 ябълка
4 яйца
1/3 ч.ч. захар
1 ч.ч. мляко
1 1/2 ч.ч. сметана
1 ванилия
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. индийско орехче
начин на приготвяне:
1. Почистете фурмите, нарежете ги и ги накиснете предварително в брендито за около 1 час или повече.
2. Загрейте фурната на 180°С. Нарежете кроасаните на филийки с дебелина около 1 см и ги подредете в керамичен съд за печене. Поръсете върху тях фурмите и брендито и подпъхнете парченца обелена и нарязана ябълка.
3. Разбийте яйцата със захарта, млякото, сметаната. Добавете ванилията, канелата и индийското орехче. Залейте кроасаните с млечната смес и ги оставете да се накиснат добре за около 15 мин. Сложете съда във фурната и печете около 40 мин.
Поднесете десерта поръсен с пудра захар, с топка сладолед или със сметана.
За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар