необходими продукти:
4 парчета пилешки гърди
2 с.л. брашно
2 с.л. олио
сок от 1/2 лимон
100 мл бяло вино
2-3 скилидки счукан чесън
1/2 връзка нарязан магданоз
1 с.л. зелени маслини на ситно
1/2 лимон на резени
сол и черен пипер на вкус
начин на приготвяне:
1. Посолете месото и го поръсете с черен пипер. Оваляйте го в брашното и го запържете в олиото до златисто.
2. Към пилето налейте виното и лимоновия сок. Гответе 6-7 мин, докато се изпари остротата на алкохола.
3. Добавете чесъна, маслините, магданоза и лимоновите резени. Гответе още 5 мин и сервирайте.
По желание може да сервирате ястиесто с барбекю сос.
За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар