необходими продукти:
6 пакетчета зелен чай
¼ малък корен белен джинджифил
2,5 л вода
2 големи глави лук на ситно
3 стръка целина на ситно
1 средна глава ряпа на кубчета
4 пресни дафинови листа
1 пиле без кожата на 6 парчета
200 г нудъли или спагети, натрошени наполовина
4 ч.л. морска сол
1 ч.л. захар по желание
бял пипер
2 стръка пресен лук на ситно
начин на приготвяне:
1 Смесете чая, джинджифила и водата и оставете да заври. Намалете температурата, нека сместа къкри 15 мин.
2 Загрейте 4 с.л. олио и прибавете лука, целината и ряпата. Покрийте с капак за 5 мин, или докато зеленчуците смесят соковете си.
3 Прибавете дафиновите листа, пилето и увеличете температурата. След като месото покафенее, извадете торбичките чай и джинджифила от другата тенджера и излейте получената отвара върху пилето. Оставете да къкри 45 мин, или докато започне месото да пада от костите. Извадете месото и нарежете на кубчета.
4 Сложете в бульона пастата заедно със захарта и солта. Гответе според инструкциите на производителя. Преди да сервирате, поръсете с бял пипер и пресен лук.
За още вкусни предложения харесайте страницата ни "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар