Напишете дума/думи за търсене

Пилешка супа по ориенталски

Гъби шиитаке, зелена салата, лют червен пипер и пресен кориандър изпълват с ароматите си тази супа от Изтока от пилешки бульон, а разбитите яйца и фидето я правят хранителна и засищаща.

необходими продукти за 4 порции:

1,2 л пилешки бульон
1/4 чаена лъжичка лют червен пипер
100 г гъби шиитаке
70 г зелена салата
1 голямо яйце
1 малка връзка кориандър
40 г фиде

начин на приготвяне:
1 Загрейте бульона с лютия червен пипер, докато заври.
2 Междувременно почистете и нарежете гъбите на тънки ивици. Ако е необходимо, отстранете външните листа на зелената салата, измийте я и я нарежете на ситно. Разбийте яйцето и го оставете настрана. Измийте, подсушете и нарежете кориандър (количеството трябва да е 1 супена лъжица).
3 Когато бульонът заври, сложете гъбите, намалете котлона и оставете да ври на тих огън 2 минути. Натрошете фидето, добавете и него и гответе още 3 минути. Прибавете салатата, увеличете температурата и оставете бульона да заври силно.
4 Отстранете тенджерата от котлона и сипете яйцето, като бъркате непрекъснато. То бързо ще се свари и ще стане на нишки. Веднага подправете с кориандъра и сервирайте.

Ястието осигурява витамини от групата В и витамин Е.

за още вкусни предложения харесайте нашата фейсбук страница "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X