необходими продукти за една порция:
4 с. л. зехтин (+ за намазване)
1 глава лук
6 кочана млечна царевица
1 зелена люта чушка
1–2 с. л. домашна зеленчукова подправка
1 ч. л. кимион
1 ч. л. кориандър
200 мл животинска сметана
4–5 стръка магданоз
1 лимон
начин на приготвяне:
1. Намажете царевицата с 2 с. л. зехтин и я запечете на грил тиган или на плоча. След това отделете зърната.
2. Наситнете лука и чушката и ги запържете в останалия зехтин.
3. Добавете царевичните зърна и овкусете с кимиона, кориандъра и зеленчуковата подправка. Налейте около 800 мл вода и гответе, докато зеленчуците омекнат. Пасирайте супата и я прецедете.
4. Добавете сметаната, кипнете и охладете. Почистете скаридите. Намажете ги със зехтин. Печете ги върху оребрена плоча или тиган. Ако не обичате скариди, може да поднесете супата без тях.
Сервирайте супата със сварени скариди, резени лимон и листенца магданоз.
Коментари (0)
Вашият коментар