необходими продукти:
650 г смес за ръжен хляб
1 пакетче суха мая
400 мл. прясно мляко
1 кутия сирене Бри
150 г смлени орехи
150 г смлени бадеми
140 г сушени кайсии, нарязани
25 г запечено маково семе
1 жълтък за намазване
20 мл. зехтин за намазване
начин на приготвяне:
1. Изсипете брашното, ореховите, бадемовите ядки и маковото семе в дълбока купа. С помощта на дървена лъжица разбъркайте добре и прибавете нарязаните на ситно кайсии.
2. Загрейте млякото до телесна температура и го изсипете в сухата смес. Омесете гладко тесто. Оставете го на стайна температура около един час да втаса.
3. Разпределете тесто във форма за хляб. Покрийте го с намаслено прозрачно фолио и го оставете да втаса още 20 минути.
4. Загрейте фурната до 180°C. Намажете втасалото тесто с разбитото яйце и поръсете с още малко мак. Може да направите и микс от семена за хляб и да поръсите с него хляба.
5. Изпечете хляба за 40 минути, докато стане златист и коричката се втвърди.
6. Преди да сервирате хляба, разтопете в керамичен съд сиренето бри. Сложете го в средата на масата, за да може всеки да си топи в него. Можете да използвате за същата цел и фондю.
За още вкусни предложения харесайте страницата ни "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар