Напишете дума/думи за търсене

Как да направим кондензирано мляко за 5 минути

Кондензираното мляко е сладка течност на млечна основа, която се получава чрез отстраняване на водата от кравето мляко. Сигурно се чудите за какво се използва кондензираното мляко? Как можем да го направим част от нашето готвене? Тази гъста и сладка течност се използва главно за приготвяне на десерти. Можете да правите бонбони и шоколади с кондензирано мляко. Използва се и в индийски десерти като kheer и phirni. Друга популярна употреба на това кондензирано мляко е като заместител на яйцето за приготвяне на вкусни сладкиши без яйца.

Фъстъчен тарт с кондензирано мляко

Кондензираното мляко се използва в големи количества, когато човек трябва да направи десерт, поради което става скъпо да се купува от магазина. Това, че една съставка е скъпа обаче, не означава, че не трябва да правите ястието. Затова намерихме начин да решим този проблем с рентабилно решение. Открихме рецепта за приготвяне на кондензирано мляко у дома, при това само за 5 минути!

Как да си направим кондензирано мляко у дома

Необходими съставки:

1 л пълномаслено мляко

1 чаша захар

1/2 чаена лъжичка сода за хляб

Начин на приготвяне:

1. Сварете млякото на силен огън.

2. След като млякото заври, добавете захар и бъркайте непрекъснато.

3. Добавете сода за хляб към сгъстеното мляко. Смесете добре.

4. Оставете го да се охлади и сместа ще се сгъсти. Кондензираното мляко е готово!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X