богато на витамин Е
лесно
25-30 порции
60 мин
За една порция:
100 ккал
мазнини 6 г
холестерол 5 мг
въглехидрати 10 г
протеини 2 г
фибри 0,8 г
необходими продукти:
3/4 ч.ч. смлени бадеми
1 ч.ч. пудра захар
2 белтъка
1/4 ч.ч. захар
1 ванилия
сладкарска боя
за крема:
1/4 ч.ч. масло
3/4 ч.ч. пудра захар
1 с.л. мляко
1 ванилия
начин на приготвяне:
1 Смесете смлените бадеми с пудрата захар и ванилията и ги пресейте. Отделно разбийте белтъците на пяна, а след това продължете разбиването, като постепенно добавяте захар, до получаването гъст и пухкав крем.
2 Смесете крема към сухите съставки, като разбърквате внимателно с шпатула. Разделете тестото на части и го оцветете според предпочитанията си.
3 Застелете широка тава с хартия за печене. С помощта на пош оформете макароните с приблизително един и същи размер и с четен брой от всеки цвят върху хартията. Ударете няколко пъти тавата в плота, за да излезе излишния въздух от тестото. Оставете макароните да хванат коричка за минимум 40 мин. Щом не цапат при пипане и повърхността им е втвърдена, сложете ги да се изпекат за около 10-12 мин на 160°С.
4 Пригответе крема, като разбиете маслото със захарта, млякото и ванилията. Оцветете го по желание. Слепете макароните два по два с крема.
Оставете макароните да се охладят напълно преди да ги отделите от хартията.
За още практична и полезна информация, вкусни предложения и срещи със специалисти по здравословно хранене и кулинарни блогъри търсете списание "Рецепти за здраве".
В новия ни брой ще намерите завладяващи кулинарни предложения. Ще научите повече за биохраните и дали наистина има полза от тях. Ще разберете повече за храните, които топят мазнините около талията. Тук са и шест ястия с авокадо.
Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно кои са най-странните десерти по света.
Ще ви предложим идеи за нисковъглехидратни предястия, с които да ухажвате небцето си и които ще ви помогнат да свалите килограми. Във всяка рубрика готвим и със суперхрани.
Ще ви срещнем и с анасона – разноликият господар в кухнята, а наш специален гост е Ваня Филипова от Culinary with me, която ще ни разходи из своя кулинарен свят. Нейната шоколадова торта с лешници изкушава от нашата корица.
От Екатерина Мирчева, създател на блога My Candy Kitchen, ще научим в какви вкусни шедьоври може да превърнем остатъците от бялото месо.
В броя ще откриете рецепти, с които да нагостите скъпи гости, както и седмично меню, подходящо за диабетици. Тук са и няколко неустоими разновидности на баницата. Ще ви срещнем с вавилонската кула на кулинарията – еврейската кухня, както и с няколко видове чътни и ядкова майонеза.
От психиатъра д-р Младен Пенчев ще разберете ролята на червеното вино като превенция срещу дегенеративните болести на мозъка, а рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!
Коментари (0)
Вашият коментар