богато на витамин В2
лесно
12 порции
40 мин
490 ккал
мазнини 22 г
въглехидрати 65 г
холестерол 40 мг
протеини 7,5 г
фибри 0,4 г
необходими продукти:
3 бр. готови блатове за торта
крем по избор за намазване между тях
за целувковия крем:
5 белтъка
1 ч.ч. + 2 с.л. захар
щипка сол
400 г масло
1 ванилия
сладкарска боя
начин на приготвяне:
1 Сложете белтъците, захарта и солта в огнеупорна купа и разбивайте на водна баня до загряване на сместа и до пълното разтопяване на захарта.
2 Дръпнете от огъня и продължете разбиването до получаването на пухкав и лъскав крем и докато сместа се охлади. Постепенно добавете маслото, а след това и ванилията. Накрая сложете сладкарска боя до получаване на желания цвят на крема.
3 Асемблирайте тортата като намажете между блатовете с предварително приготвен крем по избор. Отгоре гарнирайте с целувковия крем с помощта на шприц. Сложете тортата в хладилника и я дръжте на студено до момента на поднасяне.
Сиропирайте по желание блатовете преди да ги намажете с крем.
Коментари (0)
Вашият коментар