богато на витамин А
лесно
8 порции
50 мин + охлаждане
За една порция:
470 ккал
мазнини 26,4 г
въглехидрати 49 г
холестерол 120 мг
протеини 9,4 г
фибри 1 г
необходими продукти:
150 г масло
1 ч.ч. захар
2 яйца
2 ванилии
2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
2 1/2 ч.ч. брашно
1 1/4 ч.ч. мляко
крем сирене
3-4 с.л. пудра захар
начин на приготвяне:
1 Загрейте фурната на 180°С. Подгответе и намаслете форма за печене.
2 Разбийте маслото със захарта. Сложете яйцата, ванилиите, бакпулвера, солта и млякото. Бъркайте, докато всички съставки се смесят добре. Разделете сместа на 3 части и изпечете блатовете поотделно.
2 Разбъркайте крем сиренето с пудрата захар и аранжирайте тортата, като я намажете между блатовете, отгоре и отстрани. Сложете я в хладилника за няколко часа.
Декорирайте тортата със захарна глазура, с шоколад или със сметана.
Коментари (0)
Вашият коментар