Необходими продукти:
500 г бишкоти
6 бр. целувки
6 бр. ореховки
150 г шоколад
150 мл прясно мляко
150 г пудра захар
125 г масло
2 с.л. какао
2 пакетчета ванилия
2 бр. яйца
100 г ядки
Начин на приготвяне:
Разбийте на пяна маслото с пудрата захар. Варете се до сгъстяване млякото, какаото и 100 г настърган шоколад. След като изстине млечната смес, прибавете към масления крем. Добавете двата жълтъка и ванилията.
Във форма за торти подредете един ред бишкоти, които предварително са потопени в прясно мляко за кратко време. Намажете с крем. Отгоре натрошете целувки, бишкоти и ореховки. Отново намажете с крем. Разтопете черен шоколад и залейте с него тортата. Оставете в хладилник за едно денонощие.
Коментари (0)
Вашият коментар