ниско съдържание на холестерол
лесно
8 порции
45 мин
За една порция:
253 ккал
мазнини 18 г
холестерол 7 мг
въглехидрати 29 г
протеини 3 г
фибри 1,8 г
необходими продукти:
1 1/2 ч.ч. нарязани ябълки
1/2 ч.ч. орехи
1/4 ч.ч. кафява захар
1 ч.л. канела
1 лист бутер тесто
начин на приготвяне:
1 Сложете ябълките в купа, добавете начупените орехи, сушените плодове, кафявата захар и канелата. Разбъркайте леко и оставете плодовете на страни.
2 Разточете леко тестото върху набрашнен плот и внимателно го прехвърлете върху лист хартия за печене. Разпределете плодовата плънка в единия край на тестото и с помощта на хартията го навийте на руло. Притиснете го в двата края и заедно с хартията го прехвърлете в съд за печене.
3 Сложете щрудела във фурната на 190°С за около 30 мин, или до готовност на тестото.
Поднесете щрудела със сладолед или със сос.
Коментари (0)
Вашият коментар