Шоколадов пудинг
Необходими продукти:
1 консерва кокосово мляко
4-6 фурми без костилки на малки парченца
какао на прах
Начин на приготвяне:
1. Оставете консервата с кокосовото мляко в хладилника за една нощ или за няколко часа, за да може каймакът да падне на дъното. Отворете внимателно консервата и изсипете течността, така че да остане само гъстото в кутията.
2. Сложете в блендер или кухненски робот парченцата фурми с малка част от млякото (течността, която сте отделили). Пасирайте ги до максимална гладкост.
3. Добавете и гъстия каймак заедно с какаото и продължете да пасирате. Ако се налага, добавете още малко от млякото. Трябва да постигнете консистенция на пудинг.
4. Сервирайте с листенце мента и/или плодове по желание.
Бонбони
Необходими продукти:
1 чаша фурми
? чаша сурови бадеми
? чаша сурови орехи
? чаша какао на прах
1 ванилия
1 с.л. вода (ако е необходимо, и повече)
1-2 с.л. какао на прах за овалване
Начин на приготвяне:
1. В блендер или кухненски робот изсипете бадемите и орехите и ги смелете, като оставите малка част по-едри, за да се усещат. Извадете ги в купа.
2. Омесете ядките с какаото и ванилията.
3. Сложете фурмите в робота и ги завъртете няколко пъти, за да станат на лепкава каша с едри парчета в нея.
4. Съберете фурмите с ядките и изсипете водата. Разбъркайте добре.
5. С ръце оформете топчета и ги оваляйте в какаото.
Може да оваляте част от бонбоните също в смлени ядки.
Кекс с ябълки и стевия
Необходими продукти:
4 ябълки обелени и настъргани
4 яйца
1 ? ч.ч. брашно
1 ч.ч. сурови орехи
4 с.л. стевия
канела
кората на 1 лимон
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата, брашното и стевията.
2. Добавете ябълките, орехите, канелата и кората на лимона.
3. Изсипете сместта във форма за кекс с незалепващо покритие и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 40 минути.
Суперздравословни енергийни блокчета
Необходими продукти:
1 узрял банан
2 с.л. кокосово масло (ако нямате, може и обикновено краве)
4 с.л. тахан
щипка сол
1 ч.л. канела
100 г тиквени семки
100 г слънчогледови семки
2 с.л. семена чия
4 с.л. сусамови семена
Начин на приготвяне:
1. Пасирайте в блендер или кухненски робот банана заедно с маслото, тахана, солта и канелата.
2. Добавете и останалите продукти и продължете да пасирате около минута.
3. Намажете форма за кекс или правоъгълна тавичка с масло и разпределете в нея сместта. Оставете я в хладилника за един час.
4. Извадете тавичката и нарежете сладкиша на блокчета.
Тези блокчета могат да издържат в хладилник около седмица.
за още срещи със специалисти по здравословно хранене, вкусни предложения, практични съвети търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар