богато на фибри
лесно
4 порции
15 мин
За 1 порция:
488 ккал
мазнини 14,4 г
холестерол 67 мг
въглехидрати 60,3 г
протеини 27,5 г
фибри 2 г
необходими продукти:
300 г царевичен грис
2 л вода (или според инструкциите на производителя)
1 ч.л. олио
300 г обезкостено пилешко месо
2 с.л. зехтин
2 стръка зелен лук
сол и пипер на вкус
нарязан босилек
начин на приготвяне:
1 Нарежете пилешкото месо на дребни парчета. Сложете го да се задуши със зехтина и нарязания лук за няколко минути в тиган на котлона. Овкусете го със сол и пипер и го поръсете с нарязания босилек.
2 Сложете водата да заври в тенджера. Добавете сол на вкус и олиото. Като заври, изсипете вътре царевичния грис. Бъркайте енергично, докато сместа започне да се отделя от стените на съда.
3 Прехвърлете малко повече от половината от гриса в подходящ съд и с натискане го разстелете по дъното и по стените на съда. Разпределете пилешката плънка равномерно отгоре и я покрийте плътно с останалото количество царевичен грис. Загладете добре с мокра лъжица и оставете качамака да се охлади и стегне
Поднесете предястието с кисело мляко или със сирене, и по желание, полято с масло и червен пипер.
За още вкусни рецепти търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар