необходими продукти за тестото:
1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. смлян джинджифил
1/4 ч.л. смляно индийско орехче
1 ч.ч. кафява захар
1/2 ч.ч. обезсолено масло на стайна температура
1 голямо яйце
1 ч.л. ванилия
1 ч.ч. овесени ядки
1 ч.ч. настъргани моркови
за плънката:
1/2 ч.ч. крем сирене
2 1/2 с.л. обезсолено масло на стайна температура
1 1/2 ч.ч. пудра захар
2 ч.л. ванилия
начин на приготвяне:
1 Загрейте фурната на 180 градуса. Застелете дъното на тава с хартия за печене.
2 Смесете брашното, содата, бакпулвера, солта, канелата, джинджифила и индийското орехче. Разбийте с миксер кафявата захар и маслото. Добавете яйцето и ванилията. На ниска скорост на уреда прибавете и сухите подправки. Накрая изсипете овесените ядки и морковите.
3 Направете от тестото еднакви кръгли бисквити и печете 14 мин.
4 За да направите плънката, разбийте с миксер крем сиренето и маслото на средна скорост. Прибавете пудрата захар. След като съставките добре се смесят, добавете ванилията. С получената смес намажете вътрешната страна на бисквитите и слепете.
Коментари (0)
Вашият коментар