Напишете дума/думи за търсене

Най-вкусната бисквитена торта

Необходими продукти:

350 г бисквити

200 г ягоди

1/2 ч.ч. захар

1/4 ч.ч. тъмно какао

1/2 ч.ч. вода

80 г масло

100 г черен шоколад

2-3 с.л. течна сметана

Начин на приготвяне:

1. Сложете бисквитите в голяма купа и ги начупете, така че да останат и по-едри парчета. Измийте ягодите, нарежете ги на дребно и ги подсушете леко с хартия.

2. Смесете какаото със захарта в отделен огнеупорен съд и постепенно добавете водата. Разбъркайте и сложете маслото. Загрейте сместа на котлона и я оставете да къкри няколко минути. Залейте бисквитите с какаовия сироп, добавете ягодите и разбъркайте внимателно.

3. Прехвърлете сместа в малка метална форма с ринг. Разпределете количеството равномерно, натиснете добре и загладете с шпатула. Сложете тортата в хладилника за около 1 час.

4. Разтопете шоколада на водна баня, добавете сметаната и разбъркайте добре до хомогенност. Залейте охладената торта. Върнете я в хладилника и я оставете да се стегне за още няколко часа.

Добавете по желание ядки, може да замените ягодите със сушени плодове.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X