Необходими продукти:
350 г бисквити
200 г ягоди
1/2 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. тъмно какао
1/2 ч.ч. вода
80 г масло
100 г черен шоколад
2-3 с.л. течна сметана
Начин на приготвяне:
1. Сложете бисквитите в голяма купа и ги начупете, така че да останат и по-едри парчета. Измийте ягодите, нарежете ги на дребно и ги подсушете леко с хартия.
2. Смесете какаото със захарта в отделен огнеупорен съд и постепенно добавете водата. Разбъркайте и сложете маслото. Загрейте сместа на котлона и я оставете да къкри няколко минути. Залейте бисквитите с какаовия сироп, добавете ягодите и разбъркайте внимателно.
3. Прехвърлете сместа в малка метална форма с ринг. Разпределете количеството равномерно, натиснете добре и загладете с шпатула. Сложете тортата в хладилника за около 1 час.
4. Разтопете шоколада на водна баня, добавете сметаната и разбъркайте добре до хомогенност. Залейте охладената торта. Върнете я в хладилника и я оставете да се стегне за още няколко часа.
Добавете по желание ядки, може да замените ягодите със сушени плодове.
За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар