необходими продукти:
250 г заквасена сметана
100 мл подсладена течна сметана
1/4 ч.ч. пудра захар
1 ванилия
1 пакет желатин
боровинки, бисквитени трохи, бял шоколад за декорация
бита сметана за украса
начин на приготвяне:
1. Разбийте с миксер течната сметана с ванилията и пудра захарта на пухкав и гъст крем, добавете заквасената сметана и продължете да разбърквате. Накиснете желатина във вода, разтопете го на водна баня без да позволявате да завира и го добавете към крема. Разбъркайте отново.
2. Излейте крема в подходящ съд или в отделни купички за крем. Сложете парфето в хладилника за няколко часа.
3. Декорирайте го отгоре с боровинки, натрошете бисквити и полейте с разтопен бял шоколад по желание. Украсете финално с бита сметана.
По желание може да приготвите парфето в малка метална форма за торта, като за основа използвате готов блат за торта, напоен леко със сметана или със захарен сироп.
За още вкусни предложения харесайте страницата ни "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар