богато на фосфор
лесно
3 порции
20 мин + охлаждане
За една порция:
320 ккал
мазнини 10г
въглехидрати 45 г
протеини 9 г
фибри 1,9 г
холестерол 456 мг
необходими продукти:
300 мл мляко
1/4 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. царевично нишесте
1/4 ч.л. сол
4 жълтъка
шоколад
вафлени кори
начин на приготвяне:
1 Смесете захарта, нишестето и солта в малка купа и разбъркайте. Разбийте жълтъците в огнеупорен съд. Добавете сухите съставки постепенно.
2 Сложете млякото да се загрее на котлона. Дръпнете го огъня преди да заври и го добавете на тънка струя към жълтъците. Върнете получения крем на котлона и бъркайте, докато се сгъсти.
3 Навлажнете корите, така че да омекнат и да може да се работи с тях без да се чупят. Намажете ги с разтопен на водна баня и ги сложете в купички, застлани с хартия. Налейте от крема във вафлените форми и сложете десерта да се стяга в хладилника.
Гарнирайте с пресни плодове по избор.
За още вкусни предложения, срещи с любими кулинарни блогъри, интервюта със специалисти по здравословно хранене и практични съвети харесайте страницата ни"Рецепти за здраве".
Коментари (0)
Вашият коментар