Напишете дума/думи за търсене

Крем във вафлени купички

богато на фосфор

лесно

3 порции

20 мин + охлаждане

За една порция:

320 ккал

мазнини 10г

въглехидрати 45 г

протеини 9 г

фибри 1,9 г

холестерол 456 мг

необходими продукти:

300 мл мляко

1/4 ч.ч. захар

1/4 ч.ч. царевично нишесте

1/4 ч.л. сол

4 жълтъка

шоколад

вафлени кори

начин на приготвяне:

1 Смесете захарта, нишестето и солта в малка купа и разбъркайте. Разбийте жълтъците в огнеупорен съд. Добавете сухите съставки постепенно.

2 Сложете млякото да се загрее на котлона. Дръпнете го огъня преди да заври и го добавете на тънка струя към жълтъците. Върнете получения крем на котлона и бъркайте, докато се сгъсти.

3 Навлажнете корите, така че да омекнат и да може да се работи с тях без да се чупят. Намажете ги с разтопен на водна баня и ги сложете в купички, застлани с хартия. Налейте от крема във вафлените форми и сложете десерта да се стяга в хладилника.

Гарнирайте с пресни плодове по избор.

За още вкусни предложения, срещи с любими кулинарни блогъри, интервюта със специалисти по здравословно хранене и практични съвети харесайте страницата ни"Рецепти за здраве".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X