Необходими продукти:
1 голям сладък картоф
4 яйца
1/4 ч.ч. мед
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. индийско орехче
1/4 ч.ч. начупени орехи
Начин на приготвяне:
1. Надупчете картофа с вилица на няколко места и го сложете да се изпече на 175°С около 45 мин или до омекване на вътрешността. Оставете го да се охлади и го обелете.
2. Намажете форма за пай с мазнина. Начупете картофа в купата на кухненския робот и го разбъркайте с яйцата, меда, канелата и индийското орехче. Излейте сместа във формата и я сложете в предварително загрята на 175°С фурна за 35 мин. Оставете десерта да се охлади и го поръсете с начупените ядки.
По желание го поръсете отгоре допълнително с още малко мед. Вместо него в рецептата може да използвате кленов сироп.
Коментари (0)
Вашият коментар