Картофите са зеленчук, който се приема за даденост и на който понякога се гледа високомерно от по-засуканите кулинари. Истината е, че те са едно от храните с много вариации.
Какви са свойствата на сладките картофи?
1. Количеството на витамин С е по-голямо, от който и да било друг продукт. Освен това съдържа манган и калий.
2. Не хвърляйте обелката, пълна е с фибри. Поръсете я със зехтин и осолете, след това я сложете да се пече в предварително загрята фурна на 200°C за около 20 мин, или докато стане хрупкава.
3. Най-добре ги съхранявайте на тъмно, студено, добре проветрено място, но в никакъв случай в хладилника, защото това ще ги изсуши.
4. Може да ги използвате вместо тесто за пица.
5. С тях може да направите и тесто за киш. Нарежете на тънко картофите и застелете дъното и страните на кръгла форма за печене. Поръсете със зехтин и печете в предварително загрята фурна на 200°C, или докато омекнат. Отгоре сложете любимата си плънка за киш и върнете във фурната за доопичане до готовност на продуктите.
6. Ако направите пюре от сладки картофи, може да го използвате вместо нахут, за да направите хумус.
7. Те са по-бедни на нишесте и въглехидрати от обикновените картофи. Освен това са с нисък гликемичен индекс.
Коментари (0)
Вашият коментар