Необходими продукти:
85 г масло
1/4 ч.ч. фъстъчено масло
1 ч.ч. натрошен черен шоколад
1 ч.ч. брашно
1 1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
1 ч.ч. кафява захар
1 ванилия
1 яйце
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 градуса С. Покрийте кръгла форма за печене с намаслена хартия.
2. Смесете в купа брашното, солта и бакпулвера и оставете настрана.
3. С миксер разбийте в отделен съд маслата, захарта и ванилията на средна скорост, докато се смесят добре. Добавете яйцето, разбъркайте отново и накрая сухите съставки. Прибавете натрошения шоколад.
4. Изсипете равномерно във формата и загладете тестото. Печете 20 мин, или до зачервяване. Сладкишът трябва да остане по-мек в средата, отколкото по ръба. Оставете да изстине и сложете в хладилник за няколко часа.
Изобилие от витамин Е, магнезий, калий. Всичко това в лъжица фъстъчено масло. Противно на схващането, че то е много калорично и от него само се пълнее, маслото е мощен антиоксидант, полезно е за мускулите и костите и е добър приятел на имунната система.
Коментари (0)
Вашият коментар