богато на фибри
лесно
6 порции
60 мин
За 1 порция:
505 ккал
мазнини 24,4 г
холестерол 14 мг
въглехидрати 70,3 г
протеини 8,2 г
фибри 6,2 г
необходими продукти:
400 г меки карамелени бонбони
2 с.л. гъста готварсказ сметана
1 1/4 орехи
6 ябълки без восъчно покритие
начин на приготвяне:
1 Застелете плитка и широка тава с хартия за печене. Измийте ябълките и ги подсушете с кърпа. Махнете дръжките и набодете дървени клечки в плодовете. Сложете ги в хладилника да се охладят.
2 Сложете бонбоните в купа, подходяща за употреба в микровълнова фурна. Разтопете ги в нея за около 3 мин, като разбърквате внимателно на всяка минута. Начупете орехите.
3 Извадете ябълките, потопете ги в карамелената смес, отстранете излишното количество. Оваляйте ги или ги поръсете с начупени ядки. Притиснете леко орехите, ако се налага, за да залепнат по добре. Подредете ябълките върху хартията и ги върнете да се охладят в хладилника.
За още вкусни рецепти търсете списание "Рецепти за здраве"
В новия ни брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-големия гурман.
Ще научите какви са правилата на идеалната здравословна вечеря, ще разберете как да се храните преди и след кардио тренировка.
Ще ви споделим най-примамливите рецепти за постни бисквити, както и ще открехнем вратата на периодичното гладуване или т.нар. фаст.
Ще продължим да ви запознаваме с азиатските кулинарни дебри благодарение на тайландската кухня, ще ви представим левурдата – суперхраната на келтите, ще ви предложим и меню за помладяване.
Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
Наш специален гост е Бени от блога In The Beni's kitchen, която с лекота върти от баници до нежни десерти, а на корицата ни изкушава желиран свински език, приготвен от Вики – перфекционист в кулинарията, която ни допуска до своя вкусен свят благодарение на Good to the last drop.
В броя ще откриете идеи за ефектни салати, питателни супи, вкусни предястия, впечатляващи основни гозби и фантастични десерти.
От д-р Бари Фурнаджиев ще научите чай от какво трябва да се пие задължително при грип и настинка. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!
Коментари (0)
Вашият коментар