Напишете дума/думи за търсене

Яйчено руло с топено сирене

Необходими продукти:
4 яйца
1 с.л. масло
сол и пипер на вкус
50 г топено сирене

Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата добре, добавете сол и пипер според предпочитанията си и разбъркайте.
2. Сложете продълговат съд с незалепващо покритие или квадратен тиган на котлона и го загрейте. Намажете дъното с масло. Излейте една част от яйцата в тигана, колкото да покрие дъното с тънък слой. Щом започне да се стяга, подвийте единия край и навийте леко на руло.
3. Издърпайте рулото обратно към края на съда, а в другия налейте още от сместа, така че да се слее в вече готовата част на рулото. Подредете парченца разтопено сирене, навийте, издърпайте, долейте отново от сместа. Продължете до изчерпване на яйцата.
4. Извадете внимателно навитото руло в чиния за сервиране и го нарежете. Поднесете го топло.

По желание може да гарнирате рулото с нарязани на дребно пресен лук или червени чушки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X