Напишете дума/думи за търсене

Пиле "Беарнез"

Необходими продукти:

500 г пилешко филе
2-3 скилидки чесън
50-60 мл бяло вино
1-2 ч.л. горчица
50 г пушено топено сирене
200 г готварска сметана
сол, черен пипер и соев сос на вкус

Начин на приготвяне:

Филето се нарязва, овкусява се със сол и черен пипер и се задушава в мазнина. Добавят се малко соев сос, бяло вино и нарязаният на ситно чесън. След като е готово, пилешкото се изважда и в същия съд се прибавят сметаната, топеното сирене и горчицата. Разбърква се до получаването на хомогенен сос, към който може да се прибави нарязан на ситно магданоз или розмарин. Със соса се заливат пилешките хапки. По желание ястието се сервира с картофи соте или друга гарнитура по избор.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X