Напишете дума/думи за търсене

Крем-супа от леща с джинджифил

Необходими продукти:

250 г червена леща

1 с.л. сол

1 с.л. настърган джинджифил

1/2 ч.л. черен пипер

3-4 скилидки нарязан чесън

1/2 ч.л. кимион

1 с.л. червен пипер

3-4 с.л. доматено пюре

4-5 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1 Лещата се измива и залива с 1 л студена вода. Като заври, се добавя солта и се вари до готовност. Пасирайте.

2 В отделен съд се загрява мазнината и в нея се сотират подправките, като последно се прибавят червеният пипер и доматеното пюре.

3 Тази смес се изсипва върху лещата, разбърква се и се сервира.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X