Напишете дума/думи за търсене

Сурови бонбони с кокос

Необходими продукти за бонбоните

• 100 г овесени ядки - аз използвах микс със стафиди и фурми
• 50 г ядки по избор - моите бяха в микс с червена боровинка и стафиди
• 30 г мед или друг подсладител
• 20 г кокосови стърготини
• Една чаена лъжичка какао - 10 г
• Една супена лъжица кокосово масло - 20 г

Начин на приготвяне:

• Двата вида ядки се накисват във вода за около 5 минути.
• Водата се отцежда хубаво, след което към тях се добавя кокосовото масло и меда.
• Блендират се добре, до получаване на хомогенна смес.
• Следващата стъпка е да добавим какаото и малко кокосови стърготини за по-наситен кокосов вкус.
• След като отново се блендират хубаво, от сместа започваме да оформяме малки топчета, които ще бъдат нашите бонбони.
• Ако случайно сместа не ти се струва достатъчно гъста, може да я сложиш за няколко минути в хладилника. Кокосовото масло играе ролята на сгъстител и при по-ниска температура се стяга.
• Когато вече сме оформили нашите топчета, ги овалаваме хубаво в кокосовите стърготини. Сместа е лепкава, така че те ще залепнат бързо и лесно по нашите бонбони.

Получават се около 20 бонбона, като може да изядеш всички наведнъж, или да сервираш смутито с порция от 5 бонбона.
В рамките на десет минути приготвихме храна, която ще ти даде сили и енергия за целия ден! Избирайки качествени продукти, осигуряваш на тялото си нужните му витамини и минерали и то със сигурност ще ти бъде благодарно!


А бонбоните опредлено ще спечелят място в сърцето ти! Може да експериментираш постоянно с различни съставки - да използваш сушени или пресни плодове, всякакви ядки или пък шоколад. Всичко зависи от твоите вкусови предпочитания.
А ето и каква е хранителната стойност на смутито и бонбоните поотделно:

Хранителна стойност на бонбоните

Получават се около 20 бонбона или четири порции по пет бонбона.

Калории: 1127 kcal
Протеин: 26 г
Въглехидрати: 116 г
Мазнини: 64 г
Или средно по 56 kcal, 1,3 г протеин, 5,8 гр. въглехидрати и 3,2 г мазнини в един бонбон.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X