Напишете дума/думи за търсене

Табуле от карфиол

В този вариант на табуле вместо зърнени култури с глутен се използва „ориз” от карфиол, приготвен в кухненски робот или с обикновено ренде. Може да използвате този ориз вместо традиционния или да комбинирате карфиола с пресни билки и подправки. Това ястие поддържа функцията на черния дроб (карфиолът е с високо съдържание на антиоксиданти), без да жертва вкусното за небцето. Вегетарианците и веганите могат да добавят варен нахут, за да превърнат салатата в основно ястие.

Необходими продукти:

4 ч.ч. ориз от карфиол2 ч.ч. масло от авокадо
3 скилидки накълцан чесън
1 ч.л. сол
1 ч.л. кимион
? ч.ч. стафиди
? ч.ч. печени натрошени бадеми
? ч.ч. моркови на кубчета
? ч.ч. прясна мента на едро
1 стрък зелен лук на дребно
? ч.ч. пресен магданоз на едро
2 с.л. тиквени или слънчогледови семки
1 с.л. прясно изцеден лимонов сок

Начин на приготвяне:

1 За да направите „ориза от карфиол”, разделете една глава от зеленчука на цветчета и накълцайте в кухненския ориз, докато стане на трохи. Важно е да не прекалявате, иначе „оризът“ ще бъде мек и лепкав.
2 Прехвърлете в тиган на средна температура, изсипете авокадовото масло. Добавете чесъна към загрятата мазнина и сотирайте половин минута.
3 Сложете трохите карфиол в тигана, осолете. Бъркайте често, след 3 мин зеленчукът трябва да е омекнал.
4 Свалете от котлона и овкусете с останалите продукти. Разбъркайте добре. Ястието се яде както топло, така и студено.

Две суперлесни рецепти за туршии

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X