Напишете дума/думи за търсене

Зелени рулца

богато на ниацин

лесно

4 порции

10 мин

За една порция:

108 ккал

мазнини 4 г

холестерол 39 мг

въглехидрати 4 г

протеини 12 г

фибри 1 г

необходими продукти:

4 големи листа от зелена салата

200 г сварено, панирано или печено месо

50 кашкавал

задушени зеленчуци (тиквичка, морков, картоф)

сол и пипер на вкус

млечен сос

начин на приготвяне:

1 Накъсайте месото на парчета, нарежете задушените зеленчуци на ивици, настържете кашкавала.

2 Разтворете зелените листа и във всяко сложете парчета месо и зеленчуци, овкусете със сол и пипер и поръсете с млечен сос. Завийте плънката отвсякъде стегнато.

Може да завържете внимателно рулцата със стрък зелен лук, за да не се развиват.

За още практична информация, вкусни предложения, срещи с кулинарни блогъри и специалисти по здравословно хранене търсете списание "Рецепти за здраве"

В новия ни брой ще намерите летни вкусни предложения, с които ще задоволите и най-претенциозното небце. Ще научите кои храни са подходящи за плосък корем. Ще разберете кои са тайните на хляба с квас и как се прави величествен домашен сладолед. Тук са и шест идеи за ястия с кръстоцветни зеленчуци, с които да впечатлите.

Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно кои са най-прочутите безалкохолни напитки по света, ще се натъкнете и на невероятни предложения със сирена.

Ще ви предложим рецепти за нисковъглехидратни омлети.

Ще ви срещнем и с естрагона, който придава изискан аромат на гозбата, а наш специален гост е Анатолий Попов от “Кухнята на Tolik”, който споделя кулинарните си съкровища.

В броя ще откриете меню, подходящо за деца. Ще ви запознаем и с испанската кухня, която е микс от вкусното на гърците и римляните.

От астролога и нумеролога Алена ще научите, че болестите са лечими, стига да осъзнаете коя е грешката, която ги е предизвикала. А рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X