богато на витамин К
лесно
10 порции
30 мин
За една порция:
210 ккал
мазнини 14 г
холестерол 6 мг
въглехидрати 14 г
протеини 4 г
фибри 1 г
необходими продукти:
1 лист бутер тесто
2 шепи спанак
1 стрък лук
1 с.л. зехтин
100 г кашкавал
сол и пипер на вкус
начин на приготвяне:
1 Загрейте зехтина в тиган на котлона. Задушете нарязания лук, добавете измития, почистен и нарязан спанак и го задушете с малко вода до омекване.
2 Разстелете тестото и го поръсете със сол и пипер. Разпределете отгоре спанака, добавете настърган кашкавал и навийте тестото на руло. Нарежете го на шайби и ги подредете на разстояние една от друга, с разрязаната част нагоре, в тава, покрита с хартия.
3 Изпечете хапките на 200°С във фурната до зачервяване.
Поднесете хапките с кисело мляко или с пикантен сос.
Коментари (0)
Вашият коментар