богато на витамин В12
лесно
65 мин
16 порции
За една порция:
203 ккал
мазнини 9,6 г
въглехидрати 25 г
холестерол 99 мг
протеини 3,8 г
фибри 0,5 г
необходими продукти:
150 г масло
1 и 1/2 ч.ч. захар
2 яйца
1 ванилия
2 1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
2 1/2 ч.ч. брашно
1 1/4 ч.ч. мляко
подсладена сметана за разбиване
сладкарска боя
начин на приготвяне:
1 Загрейте фурната на 185°. Подгответе форми за кексчета и ги намаслете. Разбийте маслото с миксер, добавете захарта и продължете разбиването още няколко мин. Сложете яйцата, ванилията, бакпулвера, солта и млякото.
2 Разпределете сместа във формите и ги сложете във фурната за около 20 мин.
3 Разбийте сметаната на пухкав крем, добавете малко червена боя за получаването на розов цвят и с помощта на шприц декорирайте изпечените и охладени кексчета.
Добавете хартиена декорация на клечки за зъби за по-впечатляващ вид на десерта.
За още вкусни идеи търсете списание "Рецепти за здраве".
В новия ни брой ще намерите кулинарни предложения, с които ще впечатлявате и семейство, и гости. Ще научите по какво се различават синтетичните витамини от натуралните и и дали може да заменят разнообразното хранене. Ще разберете повече за коварните храни, които всеки ден консумираме, и какви може да бъдат техните странични ефекти. Тук са и шест ястия с месо, подходящи за лека вечеря.
Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно кои са най-прочутите сладкиши по света.
Ще ви предложим идеи за нисковъглехидратни палачинки за съботната сутрин. Във всяка рубрика готвим и със суперхрани.
Ще ви срещнем и с кимиона – подценения извор на здраве, а наш специален гост е Славея Николов от Tasty Food for Busy Mums, която споделя рецепти чак от Лондон. От Стаси Петрова, създател на блога „И трохичка не остана“, ще научим какви са сладките й кулинарни попадения от последните месеци.
В броя ще откриете кои са тънкостите при приготвяне на перфектното барбекю – от това как да избирате месото за него през маринатата и до изпичането, както и как да станете виртуози на домашните бургери. Тук е и седмично меню срещу целулит. Ще ви посъветваме как да станете майстори на салатения дресинг. Ще ви срещнем със средиземноморската кухня, сочена като храната на дълголетниците.
От консултанта по хранене и фитнес треньор Страхил Иванов ще разберете как всеки може да изглежда добре с готвена храна и без лишения. А рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!
Коментари (0)
Вашият коментар