Напишете дума/думи за търсене

Ванилови кексчета

 богато на витамин В12

лесно

65 мин

16 порции

За една порция:

203 ккал

мазнини 9,6 г

въглехидрати 25 г

холестерол 99 мг

протеини 3,8 г

фибри 0,5 г

необходими продукти:

150 г масло

1 и 1/2 ч.ч. захар

2 яйца

1 ванилия

2 1/2 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сол

2 1/2 ч.ч. брашно

1 1/4 ч.ч. мляко

подсладена сметана за разбиване

сладкарска боя

начин на приготвяне:

1 Загрейте фурната на 185°. Подгответе форми за кексчета и ги намаслете. Разбийте маслото с миксер, добавете захарта и продължете разбиването още няколко мин. Сложете яйцата, ванилията, бакпулвера, солта и млякото.

2 Разпределете сместа във формите и ги сложете във фурната за около 20 мин.

3 Разбийте сметаната на пухкав крем, добавете малко червена боя за получаването на розов цвят и с помощта на шприц декорирайте изпечените и охладени кексчета.

Добавете хартиена декорация на клечки за зъби за по-впечатляващ вид на десерта.

За още вкусни идеи търсете списание "Рецепти за здраве".

В новия ни брой ще намерите кулинарни предложения, с които ще впечатлявате и семейство, и гости. Ще научите по какво се различават синтетичните витамини от натуралните и и дали може да заменят разнообразното хранене. Ще разберете повече за коварните храни, които всеки ден консумираме, и какви може да бъдат техните странични ефекти. Тук са и шест ястия с месо, подходящи за лека вечеря.

Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно кои са най-прочутите сладкиши по света.

Ще ви предложим идеи за нисковъглехидратни палачинки за съботната сутрин. Във всяка рубрика готвим и със суперхрани.

Ще ви срещнем и с кимиона – подценения извор на здраве, а наш специален гост е Славея Николов от Tasty Food for Busy Mums, която споделя рецепти чак от Лондон. От Стаси Петрова, създател на блога „И трохичка не остана“, ще научим какви са сладките й кулинарни попадения от последните месеци.

В броя ще откриете кои са тънкостите при приготвяне на перфектното барбекю – от това как да избирате месото за него през маринатата и до изпичането, както и как да станете виртуози на домашните бургери. Тук е и седмично меню срещу целулит. Ще ви посъветваме как да станете майстори на салатения дресинг. Ще ви срещнем със средиземноморската кухня, сочена като храната на дълголетниците.

От консултанта по хранене и фитнес треньор Страхил Иванов ще разберете как всеки може да изглежда добре с готвена храна и без лишения. А рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X