Необходими продукти:
200 г брашно
50 г нишесте (с аромат на лимон)
125 г захар
10 г бакпулвер
2 яйца
125 г масло
1 лимон
шамфъстък на ситно
за глазурата:
200 г пудра захар
1-2 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. Фурната се загрява до 175 градуса. Лимоновата кора се настъргва и се изстисква сокът на лимона. От него се отделят 1-2 с.л. за глазурата. Смесват се брашното, нишестето и бакпулверът. Към тях се прибавят кората и сокът на лимона, мекото масло, захарта и яйцата. Всичко се разбива добре с миксер.
2. Форма за печене се намазнява и се поръсва с брашно. Пече се около 35-40 минути, до зачервяване и проба - суха клечка. Изважда се от фурната, изчаква се 10 минути да се охлади и се освобождава от формата. Още хладък се намазва със захарната лимонова глазура. Отгоре може да се поръси с лимонова кора, лимонови шайби, натрошен шамфъстък.
Коментари (0)
Вашият коментар