Необходими продукти:
4 яйца
200 мл олио
150 г пудра захар
50 г кафява захар
140 г настъргани моркови
1 ванилия
225 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. джинджифил на прах
щипка сол
50 г натрошени орехи
за крема:
150 г крема сирене
50 г масло
70 г пудра захар
1 ванилия
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180°С. Разбийте и двата вида захар с яйцата, олиото и ванилията. Смесете брашното, солта, бакпулвера, содата, канелата и джинджифила. Обелете и настържете морковите. Прибавете течните съставки към сухите, добавете морковите и орехите.
2. Намаслете и покрийте 2 тави (диаметър 20-22 см) с хартия за печене и изсипете по равно тестото в тях. Сложете ги във фурната и печете 30 мин или до готовност. Оставете да изстинат и отстранете хартията.
3. През това време пригответе крема, като добавите сиренето, маслото и ванилията към захарта. Разбърквайте, докато се смесят напълно и кремът стане хомогенен.
4. Намажете обилно единия блат на сладкиша и покрийте с втория. Поръсете отгоре с пудра захар по желание.
Малък съвет: Увеличете двойно количеството на крема сиренето, маслото и захарта, ако искате да намажете сладкиша с крем отстрани и отгоре.
Морковите са богат източник на бета-каротин. Полезни са за очите и сърцето. Редовната им консумация намалява нивата на холестерола. Забавят стареенето на клетките, подхранва кожата и помага в борбата с бактериите в устната кухина.
За още вкусни предложения харесайте страницата ни "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар