Пъструшки
необходими продукти за светлото тесто:
1 ч.ч. захар
2 яйца
1/2 ч.ч. орехи
1 ванилия
количество брашно за умерено твърдо тесто
за тъмното тесто:
2 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. счукани орехи
1 с.л. какао
брашно за меко тесто
мармалад за слепване
ванилова захар за овалване
начин на приготвяне:
1 Омесете отделно изброените продукти за бялото и тъмното тесто. Разточете кора с дебелина 0,5 см и изрежете кръгчета. Печете в намаслена тава на умерена фурна.
2 След изваждане слепете по едно бяло и по едно тъмно кръгче с мармалад и оваляйте във ваниловата захар.
Курабии с кардамон
необходими продукти:
125 г маргарин
80 г захар
1 яйце
1 ч.л. кардамон
щипка сол
2 с.л. кокосово брашно
1 бакпулвер
1/2 ч.ч. брашно
начин на приготвяне:
1 Разбийте маргарина на пяна, прибавете при непрекъснато разбиване захарта, яйцето, кардамона, солта, кокосовото брашно и накрая брашното, пресято с бакпулвера.
2 Омесете гладко тесто. С помощта на лъжица оформете малки купчинки. Сложете в намаслена тава и притиснете към дъното, за да станат плоски. Печете в умерена фурна до порозовяване.
Сладки без яйца
необходими продукти:
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.ч. захар
3 с.л. олио
3 ч.ч. брашно
1 1/2 ч.ч смлени орехи
1 ванилия
щипка сол
начин на приготвяне:
1 Разбъркайте добре млякото, захарта и солта. Добавете олиото и брашното, содата и ванилията. В плосък съд сложете орехите, объркани с малко захар.
2 С чаена лъжица направете от тестото малки топчета. Оваляйте ги в ореховата смес. Подредете в намаслена тава. Печете в умерена фурна до порозовяване.
Коментари (0)
Вашият коментар