Напишете дума/думи за търсене

Маргарита Хранова: Съпругът ми е по-добрият кулинар (+рецепта)

В дома на Маргарита Хранова грижата към семейното меню е поделена с мъжа ѝ Кирил. “Обикновено вкъщи си разпределяме работата. Основните ястия приготвя съпругът ми, защото е страхотен кулинар, а салатите и студената кухня са мое дело”, казва певицата.

Понякога и те отнемат време, защото са свързани с беленето не само на краставици и домати, но и на лук или чесън. Зелените салати не са по-бързи. При тях не само се измива добре марулята, но и се подсушава. Хранова се грижи за предястието, мъжът ѝ - за основното, а за десерта най-често се редуват.

Не всяко ястие се получава от раз на певицата. Преди няколко години много искала да впечатли гостите си, затова запретнала ръкави и приготвила тирамису, което да бъде финалният щрих към менюто. “Знаех как се прави, но самият крем се получи много рядък, защото сложих повече белтъци.

Стана малко

воднисто, но го

изядоха де”,

смее се Хранова.

Певицата от малка обръщала внимание какво правят майка ѝ и баба ѝ в кухнята. От тях научила, че в традиционните български манджи като грах, зелен фасул и др. трябва да има запържен в малко мазнина лук, доматче и брашно. “Общо взето това е принципът на тези храни. При по-специалните се изискват други умения и знания, там не се състезавам”, казва Хранова.

Двете ѝ деца също проявяват интерес като деца към кулинарията. “Малкият ми син Кирил имаше нареждане от брат си Кристиян да прави редовно кекс”, смее се певицата. Малкият не претупвал задачата. В сместа винаги слагал какао, за да бъде сладкишът по-вкусен. Осен това вместо в голяма форма го приготвял в няколко по-мънички. “Умее да готви, но не е любимото му занимание”, казва Хранова. По това се различава от големия ѝ син, който никак няма афинитет към кулинарията.

“Младите хора

предпочитат да ходят

по заведения”

Затова и оценяват вкуса на домашната храна. Синовете ѝ много обичат да хапват пълнени чушки. Често, когато се прибират вкъщи, баща им ги приготвя в голяма тава. “Умират от кеф”, казва Хранова.

Предпочита да съобразява менюто си със сезонността на продуктите. В края на пролетта и началото на лятото чести гости на трапезата ѝ са лозовите сарми и тиквичките. Наесен много харесва пълнени чушки или мусака. Целогодишно залага на различни печени меса с гарнитура от салата. “Така е по-лекичко и диетично”, смее се Хранова.

Понякога замества солта с вегета, когато приготвя салата с айсберг. Към нея добавя авокадо и препечени слънчогледови семки. Подправя я с малко оцет балсамико.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X