Певицата знае, че куркумата е много полезна, но рядко я добавя към храната си. Предпочита да прибавя 1 с.л. от нея към киселото мляко. То придобива леко кафеникав цвят. “Приятно е на вкус и е много полезно”, казва Хранова.
От чуждестраните кухни най-много ѝ допада италианската. Специалитетите, които я изкушават, са спагети, талиатели и т.н. “Рядко ги хапвам, само когато сме навън, защото са тестени. На нашите години човек не трябва да прекалява с тях, въпреки че ги обича”, казва певицата.
В менюто ѝ
рядко
присъства риба
“Много мирише, ако трябва да се пече или пържи.” Морските дарове също са дефицит. Изключение правят само скаридите. Тях ги приготвя съпругът ѝ Кирил, защото много ги обича. “Има и един прекрасен сос, който прави към тях, но аз не съм любителка на морските дарове и рибите. Знам, че това не е добре, но просто не се сещам за тях”, казва Хранова.
Въпреки това, докато била в Скандинавия често хапвала сьомга. “Там винаги я приготвяха парена или запечена. Добавяха и едни сосове, които на мен лично не ми допадаха”, спомня си Хранова.
По време на пътуване в тогавашния СССР тя и мъжът ѝ опитали традиционната руска супа солянка. Много им допаднала и потърсили рецептата. “В нея има наистина доста продукти - кисели краставички, дебърцини и др.” Вкусът се получил много необичаен, но ѝ допаднал.
Нейната рецепти за Лесен за приготвяне и много вкусен Какаов сладкиш
необходими продукти:
2 яйца, 1 ч.ч. захар, 2 ч.ч. брашно, 1/2 ч.ч. олио, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 равна ч.л. сода, 2 с.л. какао, орехи по желание, олио и брашно за намазване на тавата
начин на приготвяне:
Чукваме в купа яйцата, прибавяме към тях и останалите продукти. Разбиваме ги с миксер, докато получим хомогенна смес. Намазваме тавата, в която ще печем десерта, с олио и слагаме малко брашно, за да не залепне по дъното и стените ѝ. Може да я застелем с хартия за печене. Печем до готовност - сладкишът хубаво ще набухне. Изчакваме да изстине и разрязваме на парчета.
Коментари (0)
Вашият коментар