Крем Шоколадова магия
необходими продукти за крема:
500 г бял шоколад
500 г млечен шоколад
1 л сладкарска сметана
за подложката:
200 г чаени бисквити
100 г краве масло
50 г пудра захар
за декорация - сезонни плодове
Начин на приготвяне :
1 Смиламе бисквитките и към тях прибавяме пудрата захар и маслото. Разбъркваме с лъжица до получаване на трохи. Поставяме ги на дъното на чашата, в която ще поднасяме десерта.
2 Начупваме белия шоколад, прибавяме 500 мл сметана и варим на водна баня до пълното му разтопяване при непрекъснато бъркане .
3 Разпределяме го в чашите и ги оставяме в хладилник за 2 часа да стегне кремът.
4 Правим същото и с кафявия шоколад.
5 Преди сервиране украсяваме със сезонни плодове.
Агнес
необходими продукти за блата:
4 белтъка
200 г краве масло
1 ч.ч. пудра захар
1,5 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1, 5 ч.ч. смлени орехи
за крема:
4 жълтъка
1 ч.ч. пудра захар
настърган кора от 1 лимон
начин на приготвяне :
1 Разбиваме маслото с пудрата захар и прибавяме един по един белтъците при непрекъснато бъркане.
2 Накрая добавяме брашното и смлените орехи.
3 Печем в тава около 30 мин на 175 градуса.
4 За глазурата разбиваме жълтъците със захарта и кората на лимона и я разнасяме равномерно върху повърхността на поизстиналия сладкиш.
5 Оставяме го за една нощ, за да изсъхне глазурата, и консумираме с наслада.
За да следите работата на Радослав Машков, може да го потърсите във Facebook, както и на страниците на Eva Toneva Magazine.
Коментари (0)
Вашият коментар