необходими продукти:
150 г пушена сьомга
2 ч.ч. течна сметана
2 ? ч.л. желатин на прах
1 с.л. захар
3 с.л. хайвер от сьомга
начин на приготвяне:
1 Изсипете сметана в тенджера, а отгоре поръсете с желатина и оставете да постои 5 мин.
2 На средно висока температура разтопете желатина. След това добавете сьомгата и захарта и усилете температурата до най-висока.
3 В момента, в който дъното на панакотата започне да къкри, махнете от огъня и внимателно я сложете в блендера.
4 Пюрирайте, докато стане течна, и пресейте през фино сито.
5 Изсипете течната панакота в малки формички за печене. Оставете в хладилника поне 6 часа.
6. Извадете панакотата от формичките и върху всяка поставете по 1 ч.л. хайвер и парченце сьомга.
Малък съвет: За да извадите по-лесно панакотата от формичките, затоплете дъното на всяка в топла вода.
Сьомгата си е спечелила репутация на храна, която подпомага сърдечното здраве заради високото си съдържание на омега-3 мастни киселини. Ако поне веднъж на седмица консумирате ястие с тази риба, то рискът от инфаркт, сърдечна аритмия, високо кръвно и високи триглицериди в кръвта намалява драстично.
За повече вкусни рецепти и съвети от специалисти търсете новия брой на списание "Рецепти за здраве".
Коментари (0)
Вашият коментар