Хумус от авокадо
необходими продукти:
1 с.л. зехтин
2 консерви нахут
2 бр. авокадо на ситно
2 с.л. тахан
1/2 ч.ч. лимонов сок
2 счукани скилидки чесън
щипка червен пипер
арабско хлебче
начин на приготвяне:
1 Загрейте зехтина на средно висока температура. Добавете 1/4 ч.ч. нахут. Сотирайте 3-4 мин, или до златисто. Свалете от огъня и оставете да изстине.
2 Пюрирайте в блендера останалия нахут и авокадото, тахана, лимоновия сок и чесъна до гладкост. Овкусете със сол и черен пипер.
3 Поръсете хумуса с допълнително нахут, зехтин от тигана и червен пипер. Сервирайте с кебапчета или шишчета.
Песто от авокадо с босилек
необходими продукти:
1 авокадо на кубчета
1 ч.ч. босилек
1/3 ч.ч. борови ядки
3 счукани скилидки чесън
сокът от 1 лимон
2 с.л. зехтин
сол
черен пипер
начин на приготвяне:
Смесете авокадото, босилека, ядките и чесъна в бленедра и пюрирайте. С работещ мотор бавно прибавете лимоновия сок, зехтина и вода, ако е необходимо, докато се получи гладко песто. Овкусете със сол и черен пипер.
Салата с авокадо и бекон
необходими продукти:
6 резена бекон на кубчета
2 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
1 счукана скилидка чесън
сол
черен пипер
2 бр. авокадо
50 г кълнове от грах
начин на приготвяне:
1 Загрейте на средно висока температура. Прибавете половината от бекона и сотирайте, като бъркате от време на време, 2-3 мин, докато се получи коричка. Свалете от огъня и попийте месото с кухненска хартия. Направете същото с останалия бекон.
2 Смесете зехтина, лимоновия сок и чесъна в буркан. Овкусете със сол и черен пипер и разклатете.
3 Нарежете авокадото на тънки ивици. Поставете го на дъното на салатена чиния, а върху него сложете бекона и кълновете. Поръсете с дресинга и сервирайте веднага.
Коментари (0)
Вашият коментар